Visvijver de Goordonk

Oude Bredasebaan, Baarle-Nassau

Visvijver in Baarle-Hertog-Nassau. Lees verder

Vijsvijver de Goordonk is een in 1988 gegraven en in 1989 in gebruik genomen visvijver ten noordwesten van Baarle-Nassau. Het totale oppervlak van de vijver bedraagt ongeveer 1.6 hectare. De gemiddelde diepte van het water is ongeveer 2.50 meter met een diepste punt van ongeveer 4 meter. De bodem van de vijver bestaat uit zand. De oevers van de vijver zijn begroeid met grassen en op diverse plaatsen staan struiken en bomen tot aan de oever.

De vijver heeft ook een verboden visgebied. Dit wordt beschreven als paaiplaats en is een rustgebied. De vijver is afhankelijk van grond -en regenwater en staat niet in open verbinding met ander oppervlaktewater. In de vijver staan waterlelies, plompen en er zijn onderwaterplanten, goed voor het paaien van de vissen.

Rond de gehele visvijver ligt een wandelpad en er zijn op diverse plaatsen banken geplaatst waar men kan genieten van de natuur.

De vijver is in februari 2006 langs de oeverzone uitgediept. Daardoor is er een groter aantal meters bevisbare oever ontstaan. Er geldt een totaal meeneemverbod voor alle soorten vissen en planten. In januari 2007 is er een kleilaag aangebracht om de biotoop voor de vissen op een beter peil te brengen. Tevens dient deze kleilaag ervoor dat het water niet zo snel in de oevers rondom de vijver wegtrekt en zal het waterpeil langer op een aanvaardbaar niveau blijven.

Visvergunningen zijn online verkrijgbaar via www.goordonk.nl.  

Bent u de eigenaar van deze zaak?

Neem contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl om het profiel aan te vullen met o.a. uw website, telefoonnummer, Facebook, openingstijden, omschrijving, faciliteiten, menukaart en acties.