Lezing Hendrik Vos: De Europese Unie, een geschiedenis en hoe die haar schaduw werpt over vandaag en morgen

Cultuurcentrum Baarle

Hendrik Vos vertelt op basis van anekdotes hoe de Europese Unie ontstaan is, na de Tweede Wereldoorlog, en hoe ze uitgroeide tot de politieke machine die ze vandaag is. De Europese Unie is belangrijk. Het is een markt zonder slagbomen maar met vele regels. Voor alle grote uitdagingen van vandaag verwachten we antwoorden van Europa. Maar waar komt die Europese Unie vandaan? Was er ooit een groot plan? Of is ze haast ‘al stoemelings’ gegroeid? De lezing is gebaseerd op het boek ‘Dit is Europa – de geschiedenis van een Unie’. Lees verder

De Europese Unie is belangrijk. Het is een markt zonder slagbomen maar met vele regels. Voor alle grote uitdagingen van vandaag verwachten we antwoorden van Europa. Maar waar komt die Europese Unie vandaan? Was er ooit een groot plan? Of is ze haast ‘al stoemelings’ gegroeid?

Hendrik Vos is als hoogleraar verbonden aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent. Hij doceert in de bachelor Politieke Wetenschappen (Europese Politieke Integratie, het Beleid van de Europese Unie) en in de masteropleidingen Politieke Wetenschappen en EU Studies . Hij schrijft ook vaak stukjes over de Europese Unie in de krant en becommentarieert geregeld actuele gebeurtenissen in de Europese politiek.

Deze lezing is gebaseerd op het boek ‘Dit is Europa – de geschiedenis van een Unie’.

Met het oog op de Europese verkiezingen in juni een zeer interessante lezing die je wellicht een andere kijk op zaken zal geven.

Reserveren warm aanbevolen | Entree €5,-

Pastoor de Katerstraat 5-7, 5111 CM Baarle-Nassau