Opening toeristisch seizoen in Baarle geslaagd

Zondag 28 april is in Baarle-Hertog-Nassau het nieuwe toeristische seizoen weer geopend. Zoals ieder jaar is op deze dag ook de nieuwe Baarlezine gepresenteerd, een blad boordevol informatie, nieuws, bijzonderheden en leuke weetje over onze unieke enclavegemeente. Lees nu de Baarlezine online, https://bit.ly/2Ldzvb6

 

Op deze dag is ook het allereerste enclavebord aan de Singel onthuld. Schepen Erik Van der Vloet van Baarle-Hertog, wethouder Nico Sommen van Baarle-Nassau, voorzitter Willem van Gool van Toerisme Baarle-Hertog-Nassau en voorzitter Jac Haagen van Stichting Ondernemend Baarle hadden de eer dit samen te doen. En uiteraard werd het glas geheven om te proosten op dit bijzondere moment.

Met een reeks van infoborden bij diverse Belgische en Nederlandse enclaves brengen de gemeenten de enclaves in beeld. Toeristen komen aan de weet hoe deze enclaves eruit zien, hoe gek de grenzen ervan dwars door het landschap, panden en straten heen snijden en welke leuke anekdotes of geheimen ze dragen. In een volgende fase van het project zullen toeristen vanuit deze app een wandeling of fietsroute langs de Baarlese enclaves kunnen uitstippelen.