4x routes door Baarle; deze mag je niet missen!

De grens tussen Nederland en België is weer geopend. Dat betekent dat er weer ‘gehopt’ mag worden over de grens. Er valt veel te ontdekken hier in Baarle én de omgeving. We laten je vier mooie routes zien om het beste van Baarle te ontdekken.

Nieuw: Het Oranje-Nassau pad

Zin in een avontuur in het spoor van Oranje-Nassau? Het Oranje-Nassau pad is een nieuwe meerdaagse wandelvakantie en bestaat uit maar liefst 8 wandeletappes! Onderweg geniet je van al het moois dat de Baronie van Breda te bieden heeft: eeuwenoude bossen, beekdalen, pittoreske dorpjes… en enclaves natuurlijk! De bundel met acht routefolders is te koop via de informatiepunten van Toerisme de Baronie.

Liever geen 7 dagen wandelen? Er zijn ook routes van vijf dagen 'Kempenroute' of 4 dagen 'Baronieroute'.

Smakelijk fietsen!

Ontdek het Land van Mark en Merkske terwijl je onderweg heerlijke culinaire stops maakt. Er zijn twee culinaire routes te volgen. Dat is dus dubbel genieten! Hoogstraten, Merksplas en Baarle-Hertog-Nassau nodigen je graag uit om enkele smakelijke troeven te ontdekken: fietsen, gezellig tafelen én een groen decor.

’t goeie leven van de Baronie

Tijdens deze fietsroute ontdek je de vele legendes die LandStad de Baronie rijk is. Onderweg passeer je meerdere magische plekken, met ieder zijn eigen geschiedenis. De verhalen worden verteld via Baroniepoorten die je onderweg passeert en de gratis app van Natuurmonumenten; Natuurroutes. Download de route via de app store op je mobiel en ontdek het goede leven van de Baronie!

Als je over de grens wilt hoppen…

De enclaveroute laat je grenshoppen in het merkwaardigste dorp ter wereld. Passeer 25(!) maal de landsgrens in Baarle en omgeving tijdens deze fietsroute van 50 km. Onderweg kom je allerlei vreemde grenssituaties tegen. Van een huis met twee huisnummers tot het Bels Lijntje.


Wil je veilig en op afstand genieten van de Brabantse natuur? Kijk voor dat je op pad gaat op de Druktemeter, die je de actuele drukte in Brabantse gebieden laat zien.

Tags: hiermoetjezijninbrabant, fietseninbrabant, routesinbrabant, baarle